Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Новини » Життя після війни! – це шлях у формуванні особистої мотивації до незалежності і самостійності в своєму житті та побуті!

Життя після війни! – це шлях у формуванні особистої мотивації до незалежності і самостійності в своєму житті та побуті!

Завершився черговий табір соціальної адаптації та реабілітації ветеранів, які втратили зір на війні, та членів їхніх сімей, організований Національною Асамблеєю людей з інвалідністю України. Захід відбувся в мальовничому місті Вінниця і зібрав професійну команду тренерів з різних дисциплін. Вони застосовували засоби фізичної терапії, психологічної та соціальної реабілітації, враховуючи індивідуальні особливості кожного учасника. Тренери застосовували клієнторієнтований підхід, проводили заняття в груповому та індивідуальному форматах, допомагаючи адаптуватися до нових реалій життя.

Курс комплексної реабілітації був спрямований на відновлення і компенсацію втрачених функцій організму. Власний досвід та приклад попередніх учасників слугував взірцем для формування особистої мотивації до незалежності і самостійності в житті та побуті, а також поштовхом до подальшого розвитку. Ветерани шукали ресурси та можливості для освіти, працевлаштування та успішної інтеграції в соціум.

Отримавши складні мінно-вибухові поранення, воїни подолали фізичний біль та психологічні бар’єри своєї темряви і стали на шлях відродження, повіривши у свої сили. Роз’їхавшись по домівках, вони продовжують спілкуватися та підтримувати один одного. Для цієї групи ветеранів це був лише перший етап відновлення, але будуть і наступні.

На жаль, війна триває, і щодня з’являються ті, хто втрачає зір і потребує допомоги у адаптації до життя в новому статусі. Життя після війни має тривати, і такі програми будуть продовжуватися завдяки нашим партнерам:

  • Європейський форум інвалідності (EDF)
  • Християнська місія незрячих (СВМ)
  • Вінницький національний медичний університет імені Пирогова
  • ВБО «Благодійний фонд Родини Жебрівських»
  • Oleksandr Tereshchenko Charity Foundation
  • Благодійна організація «Побачемо перемогу»
  • Громадська спілка «Сучасний погляд»

Дякуємо партнерам, організаторам табору та учасникам за їхню підтримку і відданість справі відновлення ветеранів. Ваша допомога робить можливим нове життя після війни та сприяє успішній інтеграції в соціум. Разом ми наближаємо перемогу, надаючи можливість кожному ветерану знайти свої сили та місце у суспільстві.

Захід відбувся в рамках реалізації проєкту «Криза в Україні: Реагування та відновлення з урахуванням потреб людей з інвалідністю під керівництвом та за координації організацій осіб з інвалідністю (2-га фаза), який реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за підтримки Європейського форуму інвалідності (EDF) та Християнської місії незрячих (СВМ).

#EDF #CBM  #НАІУ #Сучасний_погляд    #незрячі #реабілітація #військові #ветерани #адаптація