Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Новини » Понад 500 осіб отримали консультації від регіональних менеджерів проєкту

Понад 500 осіб отримали консультації від регіональних менеджерів проєкту

Понад 500 осіб отримали консультації від регіональних менеджерів в рамках проєкту “Надання міжсекторальної гуманітарної допомоги постраждалому від конфлікту населенню в Україні”, який реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України за фінансування Європейського Союзу.

Проєкт передбачає надання людям з інвалідністю соціально-правових консультацій, грошової допомоги, гігієнічних наборів, а також асистивних технологій. Так, партнерами проєкту БФ «Право на захист» було перенаправлено на консультування до фахівців НАІУ пані Антоніну, яка має інвалідність 1 групи по зору та є внутрішньо переміщеною особою.

Пані Антоніна звернулася до регіонального менеджера проєкту за допомогою у супроводі для отримання індивідуальної програми реабілітації (ІПР) та самостійно придбати допоміжні засоби реабілітації. Регіональний менеджер проєкту на Сумщині Анатолій Сасса надав роз’яснення щодо права пані Антоніни на отримання компенсації від держави за самостійно придбані допоміжні засоби реабілітації, здійснив супровід для отримання ІПР та медичного висновку. Під супроводом менеджера жінка отримала допомогу у придбанні MP3-плеєра для прослуховування аудіокнижок та була записана до інклюзивної бібліотеки.

Інша історія проєкту стосується пані Наталі, яка завдяки зусиллям регіональної менеджерки у Полтавській області Марини Бабець була безкоштовно прооперована на серці в Інституті серцево-судинної хірургії ім. Амосова. Пані Наталя, яка є матір’ю двох дітей з інвалідністю, не сподівалася на допомогу і вважає її чудом.

Отримати безоплатні соціально-правові консультації можна за посиланням: bit.ly/3EZE425 або звернувшись до регіональних менеджерів проєкту.

Проєкт триває, слідкуйте за нашими новинами.