Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Новини » Продовжуємо робити добрі справи

Продовжуємо робити добрі справи

Національна Асамблея людей з інвалідністю України продовжує реалізацію проєкту «Надання міжсекторальної гуманітарної допомоги постраждалому від конфлікту населенню в Україні» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Важливою активністю для соціальних менеджерів є надання консультативної допомоги людям з інвалідністю.

Сьогодні наша історія про пані Тетяну з Полтави. Жінка має першу групу інвалідності по зору, проживає у гуртожитку Українського товариства сліпих. Чоловік Тетяни – Олександр – теж має 1 гр. інвалідності по зору, як і дві її доньки, 17 та 6 років. Вони постійно носять окуляри з лінзами на великий плюс, які коштують дорого: у тата – лінзи – +9, у старшої доньки – +11, у молодшої доньки – +14. Через досить низький відсоток зору ці люди досить часто псують свої окуляри. У ситуації коли ціни на товари першої необхідності стрімко зростають придбати їх для усієї сім’ї фінансово складно.

Тож пані Тетяна звернулася за допомогою до соціального менеджера проєкту “ДОСТУП VII: Надання міжсекторальної гуманітарної допомоги населенню, яке постраждало від війни в Україні” в Полтавській області Марини Бабець з проханням проконсультувати у питанні оформлення ІПР для дитини з інвалідністю та висновка до неї, а також допомогти у формуванні та поданні пакетів документів на отримання матеріальної допомоги на окуляри для дітей.

Соціальна менеджерка проєкту допомогла сформувати відповідний пакет документів. В результаті ІПР та висновок до неї для її донечки Альони було оформлено. Потім було сформовано та подано пакети документів на отримання матеріальної допомоги на окуляри для обох її доньок. В результаті Полтавська міська рада виділила по 2000 грн матеріальної допомоги на окуляри для кожної доньки.

Допомагаючи людям, які опинилися у важкому становищі, в рамках проєкту «Надання міжсекторальної гуманітарної допомоги постраждалим від конфлікту населенню в Україні» менеджерка проєкту надала консультативну підтримку у питаннях процедури проходження медогляду, що передує МСЕК для старшої доньки пані Тетяни, а також у процесі оформлення до першого класу молодшої доньки пані Тетяни. За потреби надається допомога у формуванні пакетів документів та у ксерокопіюванні документів.

Нагадуємо, що отримати безоплатні юридичні консультації для тих, хто потребує допомоги, можна за посиланням: http://bit.ly/3EZE425

Проєкт триває. Слідкуйте за нашими новинами.