Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Новини » Про отримання документів в дипломатичних установах України чоловіками, які супроводжували осіб з інвалідністю за кордон

Про отримання документів в дипломатичних установах України чоловіками, які супроводжували осіб з інвалідністю за кордон

З метою  здійснення заходів, спрямованих на посилення мобілізаційного потенціалу країни, Урядом прийняте рішення про обмеження можливостей у доступі до деяких послуг для чоловіків призовного віку, які перебувають за кордоном.

Кабінет Міністрів України постановою № 443 від 23 квітня 2024 р. передбачив зокрема таке: отримання паспорта громадянина України, паспорта громадянина України для виїзду за кордон громадянином України чоловічої статі віком від 18 до 60 років здійснюється в територіальному органі / територіальному підрозділі Державної міграційної служби. Пересилання таких паспортів до відокремленого підрозділу або закордонної дипломатичної установи України для організації їх видачі не здійснюється.

Але для чоловіків, які супроводжували осіб з інвалідністю під час перетинання державного кордону України, залишили можливість і надалі отримувати зазначені документи у відокремлених підрозділах Державної міграційної служби та дипломатичних установах.

Для отримання таких послуг чоловіки призовного віку, які перетинали кордон, супроводжуючи особу з інвалідністю, повинні підтвердити зазначені обставини відповідними документами, оформленими в установленому законодавством порядку.

У разі виникнення додаткових питань радимо звертатися за роз’ясненнями до структурних підрозділів Державної міграційної служби України.

*****

Ця ініціатива стала можливою завдяки щедрій підтримці американського народу ,за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку згідно з угодою про співпрацю з Partnerships Plus під номером 7200AA18CA00032, яка фінансується з 28 вересня 2018 року, та реалізується Інститутом досліджень і навчання JSI у відповідності до угоди під номером PP-EI-001 з Momentum Wheels for Humanity.  Зміст є відповідальністю Національної Асамблеї людей з інвалідністю України і не обов’язково відображає погляди USAID або уряду Сполучених Штатів.