Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Новини » Як особі з інвалідністю отримати інформацію про себе з реєстру військовозобов’язаних?

Як особі з інвалідністю отримати інформацію про себе з реєстру військовозобов’язаних?

Останнім часом актуальним стало питання щодо наявності інформації про особу в єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов’язаних та резервістів. Наявність відповідних відомостей є важливою не тільки для людей, які можуть бути мобілізовані під час призову на військову службу, а й для тих осіб, які на підставі висновків військово-лікарських комісій виключені з військового обліку, зокрема й людей з інвалідністю.

Для отримання інформації про своє включення (не включення) до Реєстру та відомостей про те, які саме дані внесені в Реєстр, заявник повинен під час особистого звернення подати відповідний письмовий запит.

Запити необхідно подавати до відповідного центру комплектування та соціальної підтримки або в електронному вигляді через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, що забезпечує формування та реалізацію державної політики у сфері цифровізації.

Зверніть увагу, що наразі можливість подання електронних запитів знаходиться ще на стадії впровадження, тому поки що для отримання інформації необхідно особисто звертатися з письмовим запитом.

У запиті обов’язково потрібно зазначити такі відомості:

  • прізвище, ім’я та по батькові (за наявності)
  • місце проживання (місце перебування)
  • реквізити документа, що посвідчує особу, яка подає запит

Відповідь на письмовий запит повинна бути надана протягом десяти календарних днів із дня його надходження.

******

Консультативно-правова допомога постраждалим від війни, зокрема особам з інвалідністю надається в рамках реалізації проєкту «Надання міжсекторальної гуманітарної допомоги населенню, постраждалому від війни в Україні», який реалізує ВГО “Національна Асамблея людей з інвалідністю України” за фінансової підтримки Європейського Союзу.