Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Новини » Тепер можу виходити на вулицю і насолоджуватися свіжим повітрям та своєю свободою. Історія пана Володимира

Тепер можу виходити на вулицю і насолоджуватися свіжим повітрям та своєю свободою. Історія пана Володимира

Герой сьогоднішньої історії про яку ми розкажемо – пан Володимир з села Тагамлицьке, Карлівської ОТГ Полтавської області. Історія самого Володимира є достатньо складною. Сам чоловік механізатор і все життя працював за фахом. Одного дня у січні 2023 року він не помітив машини, через що трапилось ДТП. Майже вісім місяців чоловік провів серед лікарняних палат, допоки врешті решт не повернувся додому. Проте й там Володимир не зміг заспокоїтись, адже від отриманих травм чоловік переймався тим, що став справжнім тягарем для дружини, яка теж мала інвалідність.

Оскільки дружина пана Володимира є членом Карлівської організації осіб з інвалідністю, подружжя дізналося від голови організації про можливість отримання предметів допомоги, які зможуть підвищити мобільність чоловіка. Після контакту з соціальним менеджером проєкту, команда підшукала для чоловіка крісло колісне і нове зручне ліжко: «Я був дуже приємно здивований. Не пройшло і двох місяців, як у мене з’явилося крісло колісне і зручне пристосоване до моїх потреб ліжко. Тепер я самостійно можу лягати чи сідати, як і коли захочу. Дружині не потрібно мостити подушки, щоб я хоча б якось зміг сидіти. Тепер можу виходити на вулицю і насолоджуватися свіжим повітрям та своєю свободою» – зазначив Володимир.

Не дивлячись на досягнений результат, ми продовжуємо працювати далі і допомагати тим, кому це необхідно.

Проєкт «Надання міжсекторальної гуманітарної допомоги постраждалому від конфлікту населенню в Україні» реалізує Національна Асамблея людей з інвалідністю України та фінансується Європейським Союзом. В рамках проєкту передбачено надання людям з інвалідністю соціально-правових консультацій, грошової допомоги, гігієнічних наборів, а також надання допомоги у якості асистивних технологій.

********

Цей матеріал стосується заходів із надання гуманітарної допомоги за фінансової підтримки Європейського Союзу. Викладені тут погляди не повинні розглядатись як відображення офіційної позиції Європейського Союзу, а Європейська Комісія не несе відповідальності за будь-яке використання інформації, що міститься в цьому матеріалі.