Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Новини » Безоплатна юридична допомога: кейси

Безоплатна юридична допомога: кейси

💬 «У моєї дитини аутизм. Статус інвалідності дає нам право на виплати від держави. Ми отримуємо виплати втричі менші, ніж повинні, та знаходимось на тимчасово окупованій території, і не можемо евакуюватися. Що робити?»

Це одне із звернень на лінію юридичних консультацій: ми їх надаємо безкоштовно. Розглянемо, як вирішити цю ситуацію.

👉 Сім’я не отримувала виплати державної соціальної допомоги дитині з інвалідністю в розмірі, передбаченому для дітей, які досягли 6 років. Перебування на тимчасово окупованій території і відсутність можливості для евакуації значно ускладнює ситуацію. Мати дитини звернулась до нас за допомогою, адже більш ніж пів року державна соціальна допомога на дитину заявниці виплачувалася в розмірі, на третину меншому за належний.

📌 Наші юристи написали листи до Міністерства соціальної політики України, Національної соціальної сервісної служби України. Також проконсультували матір і надали правовий супровід, щоби вона звернулася до відповідного органу соціального захисту населення і на гарячу лінію Кабінету Міністрів України.

✔️ Команда багато місяців боролася за права дитини заявниці, та в грудні 2023 року сім’я отримала належну виплату. Кошти, що накопичилися як заборгованість за попередні пів року, виплатили також.

Ви можете звернутися до нас по допомогу, якщо:

▪️Маєте запитання, що стосуються відновлення документів

▪️Ви або хтось із близьких потребує реабілітаційних чи соціальних послуг, опіки чи піклування

▪️Вам необхідні допоміжні засоби реабілітації

▪️Потрібна підтримка в оформленні пенсійних та інших соціальних виплат

▪️Потребуєте допомоги з працевлаштуванням, чи захисту прав, гарантованих людям з інвалідністю

Отримати безоплатні юридичні консультації для тих, хто потребує допомоги, можна за посиланням: http://bit.ly/3EZE425

********

Консультативно-правова допомога постраждалим від війни, зокрема особам з інвалідністю надається в рамках реалізації проєкту «Надання міжсекторальної гуманітарної допомоги населенню, постраждалому від війни в Україні», який реалізує ВГО “Національна Асамблея людей з інвалідністю України” за фінансової підтримки Європейського Союзу.