Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Новини » Розшук зниклих родичів

Розшук зниклих родичів

Протягом наступних місяців, українці та українки, які перебувають у Європі, можуть здати зразки ДНК для пошуку своїх родичів, зниклих безвісти за особливих обставин. Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ України.

🧬 Експерти відбиратимуть зразки ДНК в Польщі та Німеччині, які в подальшому передаватимуть українським слідчим для пошуку та ідентифікації зниклих безвісти через агресивну війну росії в Україні.

🇵🇱 Графік забору матеріалів в Польщі:
▪️28 листопада – Краків
▪️30 листопада – Варшава, Познань

🇩🇪 Графік забору матеріалів Німеччині:
▪️2 грудня – Берлін та Мюнхен,
▪️3 грудня – Дрезден,
▪️4 грудня – Франкфурт-на-Майні,
▪️5 грудня – Дюссельдорф.

📞 Для здачі ДНК потрібно записатися за номером +380687910000. Робочі години з 10:00 по 17:00 за Києвом.

📲 Також за цим номером можна писати у Telegram, Viber та Whatsapp 24/7. Оператори нададуть відповіді на всі уточнюючі запитання.

🇺🇦 Така можливість є результатом співпраці Головного слідчого управління Національної поліції України з Міжнародною комісією з питань зниклих безвісти.

МКЗБ – міжурядова організація з головним офісом у Гаазі. Вона допомагає урядам встановлювати долю зниклих людей вже понад 25 років. Об’єднуючи зусилля з родинами зниклих, МКЗБ допомогла урядам багатьох країн світу знайти тисячі людей, які зникли внаслідок збройних конфліктів.

МКЗБ закликає українські родини зниклих, які проживають за межами України, повідомляти про зниклу особу за допомогою Центру онлайн-запитів МКЗБ. Повідомлення про зниклих безвісти – це перший крок у пошуку зниклої особи.