Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Новини » Перший в Україні благодійний магазин для ВПО запрацював в Одесі

Перший в Україні благодійний магазин для ВПО запрацював в Одесі

 Благодійний фонд “Пліч-о-Пліч” відкрив Рlichoplich-shop – перший в Україні благодійний магазин, аналоги якого існують лише у 2 країнах світу. Джерело

Про допомогу

В Одесі волонтери випробовують нову форму допомоги переселенцям – нараховують певну кількість балів, а далі на ці бали вони можуть купити товари у спеціальному магазині. Таким чином і гуманітарна допомога розподіляється більш ефективно і люди відчувають себе гідно. Зовні це звичайний магазин, але вартість товарів вказана не в грн, а у балах. Щомісяця переселенцям їх нараховують після заповнення анкети: дорослим по 300 балів, дітям по 200 і ще 100 балів додатково – вразливим категоріям (людям з інвалідністю, багатодітним, вагітним та ін.). Серед товарів – продукти харчування, засоби гігієни, побутова хімія, корми для тварин, новий одяг, постільна білизна і ще багато чого іншого. Ідея створення магазину була запозичена в іноземних колег, в яких такі крамниці називаються центрами гідності. В найближчих планах волонтерів – відкрити також соціальне кафе, перукарню, сервіс з прання та ремонту одягу. Всі ці послуги будуть надаватися за окремі бали, а працювати там будуть також вимушені переселенці.

Куди звертатися

Магазин Рlichoplich-shop працює на базі міського гуманітарного центру благодійного фонду “Пліч-о-пліч” за адресою: м. Одеса, пр. Шевченка 1/2. За оновленням інформації слідкуйте в телеграм-каналі фонду: https://goo.su/weXB.

P.S. На даний момент інформація стосується лише тих ВПО, хто без помилок зареєструвався за формою раніше – це близько 1800 осіб. Після перевірки наданої інформації волонтерами Центру, вам буде нараховано відповідна кількість балів. Отже, найближчим часом з вами зв’яжуться через телеграм та повідомлять час та дату отримання гуманітарної допомоги. Або підкажуть, чи можете ви претендувати на отримання допомоги від фонду.