Перейти до вмісту
Головна Сторінка » Новини » Хто та як має право запросити працівника Пенсійного фонду України за місцем проживання (перебування)?

Хто та як має право запросити працівника Пенсійного фонду України за місцем проживання (перебування)?

Рубрика: Запитуєте – відповідаємо.

Хто та як має право запросити працівника Пенсійного фонду України за місцем проживання (перебування)?

✅Працівники Пенсійного фонду України можуть здійснювати виїзні прийоми окремих категорій громадян:
☑за місцем їх проживання (вдома);
☑за місцем їх проживання (перебування) в закладах охорони здоров’я, соціального захисту та інших закладах, установах.
 
👩‍🦯👨‍🦽На проведення прийому працівниками Пенсійного фонду України за місцем проживання (перебування) мають право:
☑особи з інвалідністю І групи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії або медичного висновку про здатність до самообслуговування та потребу в сторонній допомозі, не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду;
☑особи, які за висновком лікарсько-консультативної комісії або медичного висновку про здатність до самообслуговування та потребу в сторонній допомозі, не здатні до самообслуговування і потребують постійного стороннього догляду.

✍️Виїзні прийоми проводяться за зверненнями:
☑зазначених категорій осіб безпосередньо;
☑представників зазначених осіб,
☑родичів;

☑осіб, які здійснюють догляд за ними або проживають разом з ними;
☑старост;

☑представниками закладів охорони здоров’я, соціального захисту та інших закладів, установ, де проживають (перебувають).

✍️Звернення про потребу здійснення виїзного прийому подається згаданими особами
☑до органу Пенсійного фонду;
☑через вебпортал.

♿️🏥У разі відсутності в органі Пенсійного фонду документу про те, що особа потребує постійного стороннього догляду та нездатна до самообслуговування, до звернення додається висновок лікарсько-консультативної комісії або медичний висновок про здатність до самообслуговування та потребу в сторонній допомозі.

✅Про дату та час проведення виїзного прийому та перелік документів, необхідних для отримання послуги, орган Пенсійного фонду повідомляє особу, яка подала відповідне звернення, в обраний нею спосіб.

🔰Правова підстава – пункт 6 Розділу ІІІ Положення про організацію прийому та обслуговування осіб, які звертаються до органів Пенсійного фонду України, затвердженого постановою правління Пенсійного фонду України 30.07.2015 № 13-1, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 18 серпня 2015 р. за № 991/27436.

*************

Консультативно-правова допомога постраждалим від війни, зокрема особам з інвалідністю надається в рамках реалізації проєкту «Надання міжсекторальної гуманітарної допомоги населенню, постраждалому від війни в Україні», який реалізує ВГО “Національна Асамблея людей з інвалідністю України” за фінансової підтримки Європейського Союзу.